Menu Sluiten

Info Over Behandeling Levervetting Bij Ouderdieren

Wij willen zoveel mogelijk dieren goed voeden. We zorgen voor de beste nutritionele oplossingen. Voor alle boerderijdieren en voor de hele keten die voorafgaat aan het voeden. We bieden totaaloplossingen, maar leveren bv. ook alleen additieven.

02109180210918

More info

tags: Behandeling Tegen Streptokokken – Kalvermelk – Maatwerk Behandeling Levervetting Bij Ouderdieren – Nutritionele Oplossingen – Oplossingen Behandeling Levervetting Bij Ouderdieren – 

Wenst u meer info over info over behandeling levervetting bij ouderdieren kijk dan vlug op https://www.trouwnutrition-benelux.com/nl-nl/ | Info Over Behandeling Levervetting Bij Ouderdieren

Leververvetting is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij oudere dieren, met name pluimvee en varkens. Het wordt veroorzaakt door een ophoping van vet in de lever, waardoor deze niet meer goed kan functioneren. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en heeft negatieve gevolgen voor de prestaties van de dieren. In dit artikel zullen we meer informatie geven over leververvetting, de behandeling ervan en hoe je dit kunt voorkomen bij oudere dieren.

Tabel 2: Inhoudsopgave

Heading Subheading
Wat is leververvetting? Oorzaken van leververvetting
Symptomen van leververvetting Behandeling van leververvetting
Voorkomen van leververvetting Gevolgen van leververvetting

Wat is leververvetting?

Leververvetting, ook wel bekend als hepatische lipidose, is een aandoening waarbij er te veel vet wordt opgeslagen in de lever van het dier. Het kan voorkomen bij zowel pluimvee als varkens, maar komt het meest voor bij legkippen, vleeskuikens en zeugen tijdens de laatste fase van de dracht. De lever is een belangrijk orgaan dat verantwoordelijk is voor de verwerking en opslag van voedingsstoffen, zoals vetten en eiwitten. Bij leververvetting wordt dit proces verstoord door de opbouw van vet in de lever.

Oorzaken van leververvetting

Er zijn verschillende oorzaken van leververvetting. Een van de belangrijkste redenen is een onevenwichtige voeding. Een dieet met te veel vet kan leiden tot een ophoping van vet in de lever. Ook overvoeding en obesitas zijn risicofactoren voor leververvetting bij oudere dieren. Daarnaast kan stress, zoals veranderingen in de omgeving of ziekte, ook bijdragen aan het ontstaan van leververvetting.

Symptomen van leververvetting

De eerste tekenen van leververvetting zijn vaak vaag en worden daardoor niet altijd opgemerkt. Het dier kan verminderde eetlust hebben, gewichtsverlies en een doffe vacht. Naarmate de aandoening vordert, kunnen er ernstigere symptomen optreden, zoals geelzucht, zwelling van de buik en diarree. In sommige gevallen kan leververvetting zelfs leiden tot de dood van het dier.

Behandeling van leververvetting

Het is belangrijk om leververvetting tijdig te behandelen om verdere gezondheidsproblemen te voorkomen. De behandeling bestaat voornamelijk uit het aanpassen van het dieet van het dier. Het is belangrijk om een dieet te geven dat arm is aan vet en hoogwaardig eiwit bevat om de lever te ondersteunen en te helpen bij het afbreken van overtollig vet. Daarnaast kan medicatie worden voorgeschreven om de lever te beschermen en de vetopslag te verminderen.

Voorkomen van leververvetting

Zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeker ook voor leververvetting. Het is belangrijk om de voeding van oudere dieren goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niet te veel vet binnenkrijgen. Daarnaast is het belangrijk om stress bij dieren te vermijden en een goede hygiƫne te hanteren in de stal of het hok.

Gevolgen van leververvetting

Leververvetting kan verschillende gevolgen hebben voor de gezondheid en prestaties van dieren. Het kan leiden tot een verminderde eetlust, lagere productie en slechtere groei. Hierdoor kan het dier ook gevoeliger worden voor andere ziekten en infecties. Daarnaast kan leververvetting ook economische gevolgen hebben, zoals lagere opbrengsten door verminderde kwaliteit en kwantiteit van de producten.

Conclusie

Leververvetting is een veelvoorkomend probleem bij oudere dieren en kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en negatieve gevolgen voor de prestaties van de dieren. Het is daarom belangrijk om alert te zijn op de symptomen en preventieve maatregelen te nemen, zoals een uitgebalanceerd dieet en het vermijden van stress. Bij vermoedens van leververvetting is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen en de juiste behandeling toe te passen.

Voor meer informatie over de preventie en behandeling van leververvetting bij oudere dieren kun je contact opnemen met Trouw Nutrition Benelux. Onze experts op het gebied van diervoeding kunnen je helpen om de gezondheid en prestaties van jouw dieren te verbeteren.

Bron: https://www.trouwnutrition-benelux.com/nl-nl/sectoren/ouderdieren/leververvetting/


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Info over behandeling levervetting bij ouderdieren

!–StopPubText–>.